HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Sjednica Skupštine HUUZ-a 2019.

 
Redovna izvještajna i izborna skupština Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, održana je 18. travnja 2019. godine, s početkom u 12.15 sati u Zagrebu, u Maloj dvorani Hrvatske obrtničke komore sa sjedištem u Ilici.

Skupštini je nazočilo 36 od ukupno 51 zastupnika iz cijele Hrvatske, odnosno 21 županijske podružnice HUUZ-a, uz predsjedanje mr. sc. Marice  Berdik, predsjednice HUUZ-a. Nakon usvojenog dnevnog reda, te izvješća o radu i  financijskog izvješća HUUZ-a za prošlu godinu, skupštinari su pozvani na glasanje za novog predsjednika i člana Upravnog odbora HUUZ-a, dok je dosadašnja predsjednica Berdik razriješena s dužnosti.

Tajnim glasanjem  izabrana je nova predsjednica HUUZ-a, Dragica Benčik iz UZ Fijolica, COO Čakovec, a za novog člana Upravnog odbora, Vlasta Kovačević Herzog iz UZ Oton, OŠ Otona Ivekovića. I dosadašnja predsjednica, Marica Berdik i novoizabrana predsjednica Dragica Benčik, prisutnima su se obratili toplim riječima zahvale.

Nakon službenog dijela prisutnima su se prigodnim riječima pohvale kao i podrške  u daljnjem radu, obratili gosti: gđa. Darinka Balen, viša referentica za osnovno školstvo pri Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije i Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnateljice Ureda za udruge vlade RH.

Djelatnici HUUZ-a i članovi skupštine prigodnim su govorima i darovima  zahvalili na dosadašnjem radu Marici Berdik i u ugodnoj atmosferi nastavili s druženjem.
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.