HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Sjednica Skupštine HUUZ-a 2018.

Zasjedanje Skupštine HUUZ-a održano je u petak 6.travnja 2018. u godine u 12,00 sati u Zagrebu u Maloj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II. 

Redovnoj - izvještajnoj Skupštini nazočilo je 39 od ukupno 49 zastupnika iz cijele Hrvatske. Mr. sc. Marica Berdik, predsjednica HUUZ-a predsjedavala je zasjedanjem, obrazložila Prijedlog Izvještaja o radu HUUZ-a u 2107. godini koji je nakon provedenog glasanja jednoglasno usvojen. Jednoglasno je usvojen i Prijedlog financijskog izvješća za 2017. godinu.

Nakon službenog dijela prisutnima su se prigodnim riječima podrške i zahvale obratili gosti - doajeni učeničkog zadrugarstva: prof. dr. sc. Vicko Pavičić, 
prof. dr. sc. Mato Bobanac, prof. dr. sc. Miroslav Tratnik i Stjepan Krupa. Prisutnima se obratila i gđa. Darinka Balen, viša referentica za osnovno školstvo pri Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije i prisutne upoznala sa suradnjom, skorim planovima i načinu na koji Zagrebačka županija već godinama podržava učeničko zadrugarstvo. Filip Lukina, pomoćnik tajnika HZTK za financije, također se kratko obratio prisutnima naglašavajući dobro i racionalno poslovanje u HUUZ-u.

U dobroj atmosferi zastupnici su druženje i razmjenu iskustava nastavili uz domijenak.

Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.