HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Sjednica Skupštine HUUZ-a 2016.

U velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Dalmatinskoj 12, u četvrtak 30. lipnja održano je redovno i svečano zasjedanje Skupštine HUUZ-a.

U redovnom dijelu zasjedanja, osim što su zastupnici prihvatili priijedlog Izvješća o radu HUUZ-a i Financijsko izvješće za 2015. godinu,  oprostili su se, zbog odlaska u mirovinu,  od dugogodišnje članice Upravnog odbora gospođe Božice Pandurić iz SŠ Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda. Novoizabrana članica Upravnog odbora je Ivana Kardo, voditeljica Podružnice HUUZ-a Osječko-baranjske županije i voditeljica učeničke zadruge Eko-Ernest iz OŠ Ernestinovo.

Nakon završetka redovnog zasjedanja skupu su se priključili uvaženi gosti:  Vladimira Brezak, voditeljica odjela za predškolski odgoj i osnovno školstvo Agencije za odgoj i obrazovanje, Vesna Lendić-Kasalo, zamjenica ravnatelja Vladinog ureda za udruge, Ivan Vlainić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, Vedrana Stecca iz Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo, kao i doajeni učeničkog zadrugarstva gđa. Marija Levanić, prof. dr. sc. Vicko Pavičić, prof. dr. sc. Mate Bobanac, prof. dr. sc. Boris Duralija, prof. dr. sc Miroslav Tratnik.

Nastavljeno je u svečanom tonu prisjećanjem na 10. lipnja 2006. godine kada je održana Osnivačka Skupština HUUZ-a. 

Predsjednica HUUZ-a mr. sc. Marica Berdik provela je prisutne riječju i slikom kroz retrospektivu desetogodišnjeg djelovanja HUUZ-a.

Gospodin Matija Bučar, dugogodišnji predsjednik Državnog povjerenstva za provedbu smotri učeničkih zadruga RH podsjetio je prisutne na županijske i državne smotre, razvoj kriterija i vrednovanja na županijskim i državnim smotrama, govorio je o vrijednosti istraživačkih radova kao kategorije na državnim smotrama i općenito o razvoju učeničkog zadrugarstva i poduzetništva.

Na kraju svečanog zasjedanja mr. sc. Marica Berdik, uz riječi zahvale, uručila je prigodna Priznanja za doprinos u razvoju HUUZ-a. Dobitnici priznanja toplo su se zahvalili riječima podrške za daljnji rad, kao i prepoznavanjem važnosti djelovanja HUUZ-a u ovom trenutku i svojim riječima doprinijeli da ovaj jubilej bude još vrijedniji.

Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.