HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Sjednica Skupštine HUUZ-a 2015.

U ponedjeljak, 30. ožujka 2015. godine u velikoj dvorani HZTK u Dalmatinskoj 12, održano je redovno zasjedanje Skupštine Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Skupštini je nazočilo 48 od ukupno 68 zastupnika, i gosti: dr. mr. sc. Carmen Ljubica Brčić iz ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Ilda Stanojević iz Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo, Zdenka Terek,  glavna tajnica HZTK, Matija Bučar, prof.,  dr. sc. Miroslav Tratnik i doajen učeničkog zadrugarstva  dr. sc. Vicko Pavičić.

Skupšinom je predsjedavalo radno predsjedništvo u sastavu - mr.sc. Marica Berdik, predsjednica HUUZ-a, Silvana Šebalj - Mačkić, dopredsjednica HUUZ-a i Blanka Horvat, tajnica HUUZ-a, a zapisnik je vodila Đurđa Tesla, stručna suradnica u HUUZ-u. Na početku zasjedanja mr. sc. Marica Berdik, predsjednica HUUZ-a pozdravila je sve zastupnike i goste i predstavila nove zastupnike u Skupštini, koji su izabrani na sastancima podružnica HUUZ-a temeljem povećanja broja učeničkih zadruga u pojedinoj županiji.

Na zasjedanju Skupštine jednoglasno su izglasane:
- Odluka o usvajanju Izvješća o radu HUUZ-a u 2014. godini,
- Odluka o usvajanju financijskog poslovanja HUUZ-a u 2014. godini,
- Plan i program rada za 2015. godinu,
- Financijski plan za 2015. godinu i
- Statut HUUZ-a.

Zastupnici su se, zbog odlaska u mirovinu, oprostili od Nade Bakse iz UZ Parentino, SŠ Mate Balote iz Poreča, dugogodišnje članice Nadzornog odbora. Za novog člana Nadzornog odbora izabran je Matija Bučar, 
prof.

Na kraju sjednice gosti su se obratili prisutnima i uputili im svoje želje za uspjehom u radu i daljnjom uspješnom suradnjom.
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.