HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Sjednica Skupštine HUUZ-a 2012.


Zasjedanja redovite Skupštine Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, održano je 14. travnja 2012.godine  u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12.
Sjednicom je predsjedavala gospođa Marija Levanić, dopredsjednica HUUZ-a

Skupština je započela  uvodnim riječima mr. sc. Marice Berdik, predsjednice HUUZ-a, koja je pozdravila sve zastupnika i goste. U svom govoru izrazila je zadovoljstvo brojnošću učeničkih zadruga (307), postignutim rezultatima, u protekloj godini s posebnim naglaskom na mnoštvo održanih radionica, na dobru komunikaciju sa članicama i razvoj međunarodne suradnje. Na zasjedanju su usvojeni Izvješće o prošlogodišnjem radu i Plan rada za 2012. godinu, te Financijsko izviješće za 2011. I Financijski plan za 2012.
Dobra suradnja s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture rezultirala je otvaranjem mjesta stručnog suradnika u HUUZ-u zbog čega se, naglasila je predsjednica, očekuje  razvoj djelatnosti u svim segmentima.

Predsjednica HUUZ-a mr. sc. Marica Berdik  također je prisutne ukratko izvijestila o predstojećim seminarima i radionicama koji će se održati u sklopu provođenja projekta HUUZ-a – Poticanje poljoprivredne proizvodnje u učeničkim zadrugama:
- „Putevima ljekovitog bilja“ - Zvjezdano selo Mosor; „Praktično pčelarstvo i poduzetništvo“ - Petrinja; Voćarstvo -  Križ.
Matija Bučar u kratkim je crtama upoznao prisutne s projektom Pčelarstvo i poduzetništvo koji će se realizirati u Petrinji, početkom lipnja.
Prof. dr. Miroslav Tratnik održao je predavanje o zadružnim vrijednostima, zadruzi i zadružnom organiziranju i zadružnim načelima.

Gosti na zasjedanju Skupštine prof. dr. sc. Ante Markotić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, gđa Vesna Lendić Kasalo, načelnica ureda za udruge Vlade RH, prof. Matija Bučar, predsjednik Državnog povjerenstva za provođenje državne smotre učeničkih zadruga, prof. dr. sc. Miroslav Tratnik, gospodin Mato Bobanac i prof. dr. sc. Vicko Pavičić  prigodnim su se riječima obratili prisutnima.
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.