HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Sjednica Skupštine HUUZ-a 2011.


26.ožujka 2011. održana je u Zagrebu, u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture, redovna sjednica Skupštine Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, na kojoj je bilo prisutno 34 zastupnika (od ukupno 44) koji su izabrani u Podružnicama HUUZ-a u njihovim županijama. Sjednicu je vodila predsjednica HUUZ-a, mr.sc. Marica Berdik. Skupština je učinkovitim radom usvojila izvješća o radu i financijskom poslovanju za 2010. godinu, te usvojila plan i program rada i financijski plan za 2011. godinu.

Na sjednici Skupštine izabrana je nova članica Izvršnog odbora HUUZ-a, Željka Kleković Brajenović, voditeljica učeničke zadruge Sela, iz OŠ Sela u Sisačko-moslavačkoj županiji. Voditelji županijskih Podružnica HUUZ-a iznijeli su kratka izvješća o radu učeničkih zadruga u pojedinim Podružnicama. Profesor Matija Bučar predstavio je projekt – Dani umjetničkog ručnog rada – platno – svila – staklo – keramika, koji se provodi u Petrinji, 30.09.-01.10.2011., a Bojan Floriani iz Hrvatske zajednice tehničke kulture predstavio je projekt – Projekti ABC tehnike.

Na kraju  sjednice Skupštine zastupnicima su se obratili nazočni gosti - Vedrana Stecca - Predsjednica uprave Hrvatskog saveza zadruga, Vesna Lendić Kasalo – načelnica ureda za udruge Vlade RH, prof.dr.sc. Miroslav Tratnik, Agronomski fakultet Zagreb, prof.dr.sc. Mate Bobanac,  prof.dr.sc. Vicko Pavičić i prof.Matija Bučar, predsjednik državnog povjerenstva za provedbu XXIII. Smotre učeničkih zadruga RH. Svi gosti uputili su Skupštini HUUZ-a i svim učeničkim zadrugama čestitke za dosadašnji rad  i trud i želje za još bolji rad u budućnosti.
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.