HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Sjednica Skupštine HUUZ-a 2010.


16. travnja 2010. održana je u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture, redovna sjednica Skupštine Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, na kojoj je bilo prisutno 35 zastupnika (od ukupno 39) koji su izabrani u Podružnicama HUUZ-a u njihovim županijama. Skupština je učinkovitim radom usvojila izvješća o radu i financijskom poslovanju za 2009. godinu, te usvojila plan i program rada i financijski plan za 2010. godinu.

Kao gosti sjednici Skupštine bili su nazočni - Ingrid Jurela – Jarak, načelnica odjela za tehničku kulturu i udruge u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, dr.sc. Ante Markotić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, prof.Matija Bučar, predsjednik državnog povjerenstva za provedbu XXII. Smotre učeničkih zadruga RH, dr.sc. Miroslav Tratnik, Agronomski fakultet Zagreb i Klaudija Habek, Hrvatski savez zadruga.

Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva, na sjednici Skupštine oprostila se od dosadašnje članice Nadzornog odbora, Vesne Stančin iz učeničke zadruge Listek, OŠ Vjenceslava Novaka, Zagreb, koja je otišla u mirovinu. Kao novi član Nadzornog odbora, izabrana je Nada Baksa iz učeničke zadruge Parentino, SŠ Mate Balote iz Poreča, koja je do sada bila članica Izvršnog odbora, a kao novi član Izvršnog odbora izabrana je Janja Dragović iz učeničke zadruge Mogunja, OŠ Valentin Klarin, Preko.
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.